Hoe het begon

Onze reis startte in 2004 in Nederland. Twee installateurs zagen de behoefte aan hoogwaardige, slimme en intuïtieve montageapparatuur voor zonnepanelen op daken.

Binnen 10 jaar tijd groeide het bedrijf uit tot één van de grootste installateurs van Nederland en hebben we onze activiteiten flink uitgebreid over Europa en Noord-Amerika.

Enstall vandaag

We zijn nu wereldwijd een toonaangevende leverancier van montagemateriaal voor zonnepanelen op daken. We hebben een reputatie opgebouwd voor het leveren van kwaliteit en betrouwbaarheid van onze systemen.

Wij ontwikkelen innovatieve producten en oplossingen, van idee en ontwerp tot testen en commercialisering. Onze faciliteiten beschikken over de beste software en uitgebreide testapparatuur.

Ons doel is om de installatie van zonnepanelen te versnellen om de wereldwijde energietransitie mogelijk te maken – solar, sooner. We realiseren dit door voortdurende innovatie in de manieren waarop wij onze montagesystemen voor zonnepanelen ontwerpen, laten produceren en leveren aan installateurs over de hele wereld. Op deze manier dragen we bij aan de transitie naar duurzame energie voor toekomstige generaties.

Onze business units

Enstall bestaat uit een groep van business units. Elke business unit bedient een specifiek segment van de markt voor zonnepanelen op het dak. Denk aan het verkoopkanaal, het daktype, de installatiemethode of de klantvoorkeur.

Wij bieden montagesystemen aan die zowel voor schuine als platte daken en voor verschillende type dakbedekkingen geschikt zijn. Onze klanten zijn installateurs, distributeurs en EPC-bedrijven. Al onze systemen worden geleverd met technische ondersteuning en uitgebreid advies.

Europa

Esdec

Esdec, gevestigd in Deventer, is een toonaangevende leverancier van montagesystemen voor zonnepanelen op schuine en platte daken. Wij leveren aan distributeurs in Europa. Naast technische ondersteuning en adviesdiensten biedt Esdec professionele training op het gebied van installatie, zowel fysiek op daken in onze trainingslocatie in Deventer, als online middels een e-learning en webinars maar ook op locatie met onze mobile solar bus.

CPX

In juli 2023 werd CPX gelanceerd. Voorheen leverde Esdec al diensten aan groot zakelijke klanten. Door er een aparte organisatie van te maken kan het team van experts zich volledig richten op het wereldwijd leveren van innovatieve montagesystemen voor zonnepanelen op daken van onder andere grote distributiecentra. CPX, gevestigd in Deventer, levert voornamelijk aan ontwikkelaars en EPC-bedrijven en biedt ondersteuning in elke projectfase. Bijvoorbeeld specialistische kennis als een eerste haalbaarheidsstudie, ondersteuning bij het ontwerp, logistieke planning en maatwerk trainingen.

Blubase

BluBase, gevestigd in Zwolle, levert montagesystemen voor zonnepanelen op schuine en platte daken in de Benelux en breidt verder uit in Europa. BluBase levert direct aan grotere installateurs en biedt technische ondersteuning, logistieke diensten en advies.

Sunfer

Sunfer is de meest recente toevoeging aan de groep en is in januari 2023 onderdeel geworden van Enstall. De Spaanse onderneming is gevestigd nabij Valencia waar ook de productie, assemblage, verpakking en opslag van montagesystemen plaatsvindt. De producten van Sunfer worden binnen en buiten Europa in meerdere landen verkocht.

Enstall Support EU

Enstall Support EU ondersteunt de business units Esdec, CPX, BluBase en Sunfer. De organisatie is hoofzakelijk gevestigd in Deventer en heeft flexibele werkplekken door het land. Alle afdelingen binnen Enstall Support EU ondersteunen de business units in elke fase van productontwerp, productlancering tot levering van de producten binnen Europa.

Enstall Global

Enstall Global behelst de mondiale organisatie waarvan het Europees hoofdkantoor gevestigd is aan de Amsterdamse Zuidas in Nederland en het hoofdkantoor van de US in Greenwich, Connecticut (nabij New York) . Vanuit de hoofdkantoren opereren alle corporate afdelingen die in belangrijke mate op strategisch niveau actief zijn voor de gehele Enstall organisatie.

Verenigde staten

IronRidge

IronRidge ontwerpt en vervaardigt montagesystemen voor platte en schuine daken. Als een van de pioniers op het gebied van montagesystemen groeide de onderneming uit tot een toonaangevende producent met unieke productlijnen en verkoopkanalen. Het bedrijf werd in 2019 onderdeel van Enstall en is als business unit gevestigd in Hayward, Californië.

Enstall Support US

Enstall Support US ondersteunt de business units IronRidge, PanelClaw en EcoFasten. Alle afdelingen binnen Enstall Support EU ondersteunen de business units in elke fase van productontwerp, productlancering tot levering van de producten binnen in Noord-Amerika.

EcoFasten

EcoFasten, gevestigd in Phoenix – Arizona, was in oktober 2018 het eerste bedrijf dat onderdeel werd van Enstall. EcoFasten is een innovatieve marktspeler en levert direct aan grotere installateurs en biedt technische ondersteuning, logistieke diensten en advies.

Enstall Global

Enstall Global behelst de mondiale organisatie waarvan het hoofdkantoor van de US gevestigd is in Greenwich, Connecticut (nabij New York), en het Europees hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland. Vanuit de hoofdkantoren opereren alle corporate afdelingen die in belangrijke mate op strategisch niveau actief zijn voor de gehele Enstall organisatie.


PanelClaw

PanelClaw is een wereldwijde expert die zich uitsluitend richt op montagesystemen voor platte daken van onder andere grote distributiecentra. PanelClaw levert hoofdzakelijk aan ontwikkelaars en EPC-bedrijven en biedt daarbij ondersteuning in elke projectfase. In 2020 werd PanelClaw onderdeel van Enstall. De onderneming opereert vanuit North Andover, Massachusetts.