Customer Service

Het team van Customer Service heeft een centrale rol en vormt de schakel tussen onze klanten en de diverse afdelingen. De collega’s van Customer Service zijn verantwoordelijk van order to cash en houden ervan puzzels op te lossen, te plannen en coördineren. Ze staan voortdurend in contact met klanten en verschillende collega’s in Sourcing, Sales of Operations. Zijn alle artikelen op voorraad, wat is de levertermijn of moet er een klacht worden opgelost? Bij Customer Service wordt elke vraag, elk verzoek of elke onverhoopte klacht van de klant zo snel en efficiënt mogelijk opgelost.

Customer Service bestaat uit een team waar zo’n 7 verschillende talen worden gesproken. Een interessante mix van ervaring, leeftijd en achtergrond, waarbij een juiste match met de klant al snel gemaakt kan worden.

“Het geeft mij voldoening om in een multiculturele afdeling te werken, waar we in verschillende talen dezelfde boodschap overbrengen. Ik voel me thuis bij de Enstall familie”

Fernando Kaputo

Customer Service Employee

“Ondanks de harde groei van Esdec heb ik nog altijd het gevoel dat er naar mij wordt gekeken als persoon. Ik krijg alle ruimte om mijn persoonlijke kracht in te zetten en te ontwikkelen.”

Sam van Maanen

Customer Service Employee

“Being part of the CPX customer service team is a rewarding professional journey. It brings personal satisfaction and provides plenty of growth opportunities.”

Natalia Barrera

Customer Service Employee

Check our current vacancies in
Customer Service