Research & Development

Innovatie ligt ten grondslag aan de transitie naar duurzame energie. Onze ervaren engineers maken dan ook gebruik van ultramoderne innovatiecentra en testfaciliteiten.

Als engineer bij Enstall ben je altijd bezig met best-in-class R&D om de nieuwste montagetechnologieën op de markt te brengen. Voordat we onze producten wereldwijd verkopen, zorgen onze engineers ervoor dat het gehele proces succesvol is doorlopen. Van analyse, ontwerp, ontwikkeling en het testen tot het certificeren en documenteren van de productievereisten.

Onder R&D vallen de teams Product Development en Sustaining Engineering. Het Product Development team zorgt voor de ontwikkeling van nieuwe producten, van productontwerp tot het doorvoeren van de laatste wijzigingen aan het model- en tekenpakket. Het Sustaining Engineering team richt zich op de fases en veranderingen die bestaande producten doorlopen vanaf marktlancering tot de eindfasering van het product.

De teams zijn op de hoogte van alle bestaande en verbeterde producten uit onze portfolio. Met hun uiteenlopende achtergronden en ervaring delen de teams graag kennis om elkaar verder te helpen. We hebben innovatieve denkers, slimme ontwikkelaars en bekwame ontwerpers, die ook pragmatisch en hands-on zijn: zelfs met basisgereedschap maken ze high-end mock-ups en prototypes.

Wereldwijd zijn er zo’n 60 engineers werkzaam bij Enstall, met expertise op het gebied van aerodynamica, materiaalwetenschappen, kwaliteitsbeheer, certificering & testen en softwareontwikkeling.

“Het is fijn dat je binnen Enstall de ruimte krijgt om zelfstandig te kunnen werken en tegelijkertijd je collega’s altijd voor je klaar staan om je te helpen bij vragen.”

Arthur Bloemsma

Sustaining Engineer

“Door de open werksfeer en ruimte voor eigen inbreng werk ik bij Enstall elke dag met veel plezier aan productverbeteringen.”

Judith van Voorthuizen

Packaging Engineer

“Ik vind het mooi om binnen Enstall mee te werken aan de transitie naar schone energie. Er zijn voor mij veel leuke uitdagingen om aan te pakken en ik leer (bijna) elke dag weer wat nieuws”

Bram Jonkheer

Research Engineer

“Het is echt heel gaaf om bij Enstall mee te kunnen bouwen aan een professionele organisatie en de positieve vibe te voelen van de groei.”

Mark Rigter

Development manager

Check our current vacancies in
Research & Development